Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

niedziela, 18 marca 2018

Szybka ryba po grecku na niedzielny obiad.

                       
Składniki których ja zawsze używam:

- kostka mintaja (ja kupuje tego z Biedry bo nie ma ości i smakuje dzieciom)
-4 duże marchewki
-duża cebula
-poł selera
-1 pietruszka
-łyżka koncentratu pomidorowego
-2 lub 3 szkl. wody
-łyżeczka cukru

Przyprawy:
-łyżeczka soli
-łyżeczka pieprzu
-3 listki laurowe
-kilka kulek ziela angielskiego
( opcjonalnie można dodać trochę pieprzu cytrynowego,pól kostki rosołowej i magi.)

Składniki obieramy i trzemy na grubych oczkach,cebule kroimy w piórka. Całość podsmażamy ok 5 min po czym dodajemy wodę, pół kostki rosołowej i przyprawy.Wszystko dusimy co jakis czas mieszając do momentu odparowania wody. Na koniec dodajemy koncentrat i łyżeczkę cukru.            

  
     Nie zapominajmy żeby na bieżąco zmywać naczynia,unikniemy myśli " Gotować i jeść to jest komu ale żeby ten syf posprzątać to nie"

Ryby nie rozmrażamy! Rozpadnie się na drobne kawałki i wyjdzie oliwna papka rybna.
Smażymy w zamrożonych kostkach,zapewniam że będą smaczne.

                          



Usmażone ryby przekładamy na gotowe warzywa.
                         Smacznego!


W kolejnym poście, przepis na pierogi z serem oraz recenzja moich podkładów


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz